Persbericht: Brei een sjaal voor het aardvarken


Arnhem, 8 februari 2016

Brei een sjaal voor het Aardvarken

Wethouder Duurzaamheid Anja Haga gaf op 5 februari het startschot voor het breien van een sjaal voor het Arnhemse Aardvarken. Ze deed dit in het kader van de tiende Warme Truiendag. De dag waarop we met het dragen van een warme trui en het lager zetten van de verwarming samen energie besparen. Wij kunnen gelukkig een warme trui aandoen, maar het Aardvarken ligt buiten in de kou. Slim Opgewekt, initiatiefnemer van deze actie, roept daarom alle Arnhemmers op om een sjaal te breien voor het Aardvarken.

Sjaal aardvarken

Van 5 tot 15 februari worden op diverse plekken in Arnhem breisessies georganiseerd. Bij de zogenaamde breipunten kun je breipennen en wol doneren, meebreien of een breiwerk inleveren. Het breiwerk mag zo lang zijn als je zelf wilt. Tussen 15 en 18 februari wordt van alle breiwerken één grote sjaal gemaakt. Op 19 februari om 14.00 wordt het Aardvarken hopelijk blij gemaakt met een mooie lange sjaal.

Hilde van Dijk van Slim Opgewekt over het initiatief. ‘Wij realiseren duurzame doelen. Dat doen we bijvoorbeeld door het plaatsen van 1.500 zonnepanelen op drie multifunctionele centra in Arnhem. Maar als we de Arnhemse milieu-ambities waar willen maken, zullen we allemaal mee moeten doen. Daarom organiseren we ook bewustwordingsacties zoals het breien van deze sjaal. We hadden niet verwacht dat er zo enthousiast zou worden gereageerd, al past dat wel helemaal binnen onze slogan: #ikbenopgewekt!’.’

De actie wordt door een groot aantal lokale bedrijven en particulieren ondersteund. Breiwinkels Draadjes&Zo en Steekje Los breien met hun breiclubs aan de sjaal. In het Nederlands Openluchtmuseum begeleiden breioma’s mensen die willen leren breien. Ook op de breipunten in de bibliotheken in Rozet en Kronenburg, het Pakhuis, de stadsboerderijen, het Parkrestaurant in Koninklijke Burgers’ Zoo, de Molenplaats Sonsbeek en de Stationshuiskamer op Arnhem Centraal kan samen worden gebreid. Ook Stichting Welzijn Ouderen Arnhem, Natuurcentrum Arnhem, Kansenfabriek in ’t Broek en MFC de Symfonie ondersteunen de actie. Net als honderden Arnhemse basisschoolleerlingen die allemaal meebreien. Kringloopketen 2Switch verzamelt in het kader van de actie breipennen, wol en oude truien die niet meer gedragen worden. Kijk op de Facebookpagina van Slim Opgewekt voor locaties en tijden van de breipunten en breisessies.

Dominique Struik, eigenaar van breiwinkel Draadjes&Zo is enthousiast over het de actie. ‘Breien verbindt. Dat blijkt nu wel weer met alle vrijwilligers die enthousiast meebreien aan de sjaal. Van mij mag het elke dag wel Warme Truiendag zijn. Helemaal als er zulke leuke acties georganiseerd worden. En als we daardoor beseffen dat de verwarming een graadje lager kan, is het helemaal succesvol.’

Arnhem = creatief
Arnhem bruist van creatieve energie. Dankzij de vele creatieve opleidingen op MBO-niveau, op de HAN en kunsthogeschool Artez, ontwikkelt Arnhem zich steeds meer tot creatieve hotspot van Oost-Nederland. De stad staat in de top drie van Nederlandse steden als het gaat om de werkgelegenheid in de creatieve sector en ook internationaal staat Arnhem bekend om zijn modeontwerpers en industrieel en grafisch designers. Om het creatieve klimaat verder te ontwikkelen heeft Arnhem het Coehoorngebied aangewezen als ‘creatieve’ wijk en broedplaats voor creatief talent

--------------------------

Noot voor de pers:
Voor meer informatie over Made in [Arnhem] kunt u contact opnemen met Marjolein Tijdink of Puck Stamps via 026-4431523 of pers@madeinarnhem.nl. Vragen over de breiactie kunt u stellen aan Mylène Ragon van Slim Opgewekt via e-mail mylene@slimopgewekt.nl of telefoon 06-29490492.

Bijgevoegde foto kunt u gebruiken onder vermelding van Slim Opgewekt! Op de foto ziet u Maud Wolf van gemeente Arnhem, wethouder Duurzaamheid Anja Haga, breiwilligers Iris, Jeanne, Jenny en Thalma, Mylène Ragon en Hilde van Dijk van Slim Opgewekt!

Indien u persberichten van Made in [Arnhem] op een ander adres wenst te ontvangen of niet meer wenst te ontvangen, dan kunt u dat via een antwoord op deze mail aangeven.

Over Made in [Arnhem]
De campagneslogan Made in [Arnhem] verwijst naar alles wat de stad voortbrengt: van mode en cultuur tot kennis en ondernemerschap. Centraal in de campagne staat het uitdragen van de kernwaarden: creatief, groen en ondernemend. Doordat Arnhem zich op deze punten positief onderscheidt van andere steden, is de stad aantrekkelijk om te wonen en werken, winkelen en recreëren, studeren en ondernemen. De Made in [Arnhem] campagne deelt initiatieven en verhalen van Arnhemmers met de inwoners, bedrijven en bezoekers van de stad.