Nieuws

06 okt 2014
nieuws

IPKW Open Dag en Techniekdag

Kom op zaterdag 11 oktober gratis naar de Open Dag en Techniekdag op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Beleef het industrieel erfgoed, de architectuur, de innovatie en de duurzaamheid.

Lees meer
24 sep 2014
nieuws Informatiecentrum Slag om Arnhem verhuist in 2015

Informatiecentrum Slag om Arnhem, gevestigd in het pand van Volkshuisvesting aan de Rijnkade, verhuist medio 2015 naar de Rijnkade 150 (Humphrey’s). Het college van B&W huurt het pand met ingang van begin 2015 voor een periode van vier jaar. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum wordt verzorgd door het Airborne Museum.

Lees meer
nieuws

Operation Market Garden 70 jaar in Arnhem

In tientallen steden en dorpen in Gelderland en Brabant wordt dit jaar stilgestaan bij de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden. In totaal vinden in en rond september honderden activiteiten plaats waarin de militaire operatie centraal staat. Dit varieert van plaatselijke kransleggingen tot grote publieksevenementen als concerten en optochten.

Lees meer
12 sep 2014
01 sep 2014
nieuws Facing Pages wint Cultuurprijs Gemeente Arnhem

Sinds 2007 reikt Gemeente Arnhem jaarlijks een prestigieuze Cultuurprijs uit aan een culturele partij die Arnhem als cultuurstad op de kaart heeft gezet. De aanmoedigingsprijs om het creatieve klimaat te stimuleren is dit jaar gewonnen door het grootste, toonaangevende event van Europa op het gebied van onafhankelijke magazines; Facing Pages Festival van O.K. Parking. Gerrie Elfrink , Wethouder cultuur gemeente Arnhem reikte de cheque van € 2.500,- op zaterdag 30 augustus uit aan O.K. Parking .

Lees meer
29 aug 2014
nieuws Wereldrecord bierdrinken in Arnhem

In Arnhem is vrijdagmiddag het wereldrecord tegelijkertijd bier drinken verbeterd. Dat gebeurde tijdens het culinaire festival Smaakvol Gelderland op de Looierstraat. Meer dan 322 mensen, het oude wereldrecord, dronken samen een biertje.

Lees meer
28 aug 2014
nieuws

Nieuwe Arnhem-film verbindt riviercruises met binnenstad

Met zo'n 800 riviercruise-schepen per jaar is Arnhem één van de grootste cruisehavens van ons land. Om de toegevoegde waarde van de cruisevaart voor Arnhem verder te vergroten werken RBT KAN en de gemeente Arnhem samen met een groot netwerk van partijen uit de gastvrijheidssector voortdurend aan het leggen van nieuwe verbindingen.

Lees meer