Nieuws

08 nov 2016
nieuws

HAN-student ontwikkelt duurzame energievoorziening

Koen Olieslagers, inmiddels afgestudeerd student Industrieel Product Ontwerpen van de Faculteit Techniek van de HAN, heeft de Wattsun ontwikkeld; een mobiele stroomvoorziening voor onder meer muziekfestivals.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws Opening Klimaatcafé

Hoe maken we de stad klimaatbestendig? Met die vraag houden bewoners, bedrijven, instellingen en overheden zich vandaag bezig in het tweemaandelijkse Klimaatcafé.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws Groen nieuws uit de stad

Bewonersplatform ARNHEM 6811, de gemeente en bewoners hebben samen het initiatief genomen om de Doelenstraat in de binnenstad te ‘vergroenen’. Daarnaast is er een ecologische groenzone geopend aan de Zeegsingel in de wijk Malburgen.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws Veluws groen in de binnenstad

Winter Arnhem brengt het groen van de Veluwe naar de stad. Het groen is van 10 december 2016 tot 15 januari 2017 de aankleding van de binnenstad en zorgt samen met de sfeerverlichting en sneeuwmannen voor een winterse beleving.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws Arnhemse architectuur in de prijzen

Het Arnhemse NEXIT Architecten heeft de Nationale Staalprijs 2016 in de wacht gesleept. Station Arnhem blijft ook in de prijzen vallen. De OV-terminal heeft de Europese Betonprijs gewonnen.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws Made in [Arnhem] nu ook op Facebook

Made in [Arnhem] heeft vanaf nu een eigen Facebookpagina. Op de Facebookpagina deelt Made in [Arnhem] typische Arnhemse verhalen en initiatieven om de Arnhemmers en potentiële bezoekers te enthousiasmeren voor onze stad.

Lees meer
03 nov 2016
nieuws

Energiebesparend Arnhem

Voetbalvereniging SML in Arnhem heeft met hulp van Sportief Opgewekt het clubhuis voorzien van 82 zonnepanelen en de binnenverlichting en lichtmasten bij de velden vervangen door ledverlichting. Ook de gemeente is volop bezig met energiebesparing.

Lees meer