16 dec 2016
nieuws

Park Sonsbeek het mooiste plekje van Arnhem

Park Sonsbeek heeft de Petprijs voor de beste openbare ruimte van Arnhem gewonnen.

Park Sonsbeek heeft de Petprijs voor de beste openbare ruimte van Arnhem gewonnen. De prijs voor de slechtste plek in de stad ging naar De Ir. J.P. van Muijlwijkstraat. Beide winnaars staan op één oorkonde, die door Accu Ontwerpers uit Arnhem werd gemaakt. De Petprijs is vernoemd naar Dhr. Pet, gemeentearchitect in de jaren zeventig en tachtig.

De Petprijs werd bekendgemaakt tijdens het evenement Plein Public, een initiatief van het Arnhemse architectuurcentrum CASA. De nominaties zijn samengesteld door bekende Arnhemmers en lezers van De Gelderlander. Landschapsarchitect en ruimtelijk adviseur Bram Breedveld (LANDLAB) analyseerde de verschillende nominaties en deelde zijn bevindingen. In aanwezigheid van wethouder Ine van Burgsteden zijn de winnaars bekendgemaakt.

Tijdens het evenement werd teruggekeken op Arnhem als een bewogen architectenjaar. Ook werden de actuele ontwikkelingen in de stad besproken met Saskia Bak (Museum Arnhem), wethouder Gerrie Elfrink (Zuidelijke Binnenstad), Guus de Rijk (Gemeente Arnhem) en Roy Hasselerharm (KWP).

Andere Arnhemse ‘hotspots’ waren: het Aardvarken in het Bartokpark, Park Klarenbeek en Station Arnhem Centraal. Op de lijst van slechtste plekken scoorden ook de stegen rond de Korenmarkt en Station Velperpoort hoog. 

afbeelding: Masha Bakker

MOGELIJK OOK INTERESSANT
nieuws Nieuwe fietstocht langs kunstwerken op De Hoge Veluwe Lees meer
nieuws Beleef de winter in het Openluchtmuseum Lees meer
nieuws Feestelijk tafelen met Pollmann en Weltevree in Dudok Lees meer
Vond je dit een leuk artikel?
Delen

Reacties (0)

+ Plaats een reactie