16 feb 2016
nieuws

De Zeven Straatjeswandeling

Vrijdag 19 februari wandelen gidsen van Gilde Arnhem door de Zeven Straatjes van Arnhem. De wandeling start om 14.00 op de hoek van de Broerenstraat en de Kerkstraat.

Vrijdag 19 februari wandelen gidsen van Gilde Arnhem door de Zeven Straatjes van Arnhem. De wandeling start om 14.00 op de hoek van de Broerenstraat en de Kerkstraat. De Zeven Straatjes staan bekend om het grote aanbod van creatieve winkels. Je vindt er bijvoorbeeld mode, schoenen, lingerie, sieraden, vintage, cadeaus, kookgerei en bloemen.

Tijdens de Zeven Straatjeswandeling wordt het vergrootglas gelegd op het oude ‘Stegenkwartier’ rond het Eiland. De gidsen wandelen door het stratenplan dat sinds de Middeleeuwen niet veranderd is. Hier konden dames ooit hun nieuwe kleding bekijken in de tropische tuin van Modehuis Bünker en vond je om de paar panden een bakker, slager of vishandel. In de 18e eeuw stond er zelfs een soort paleis met negentien schoorstenen.

De gidsen nemen je mee door de straten waar zich de oude en de nieuwe synagoge bevinden. Maar ze laten ook de oudste kroeg van Arnhem zien, waar ooit zelfs een paard dronken werd en waar Tata Mirando met zijn zigeunerorkest optrad.

Het wordt een wandeling door de wijk die ooit zó berucht was dat de ouders, die hun winkels aan de chique winkelstraten er omheen hadden, hun kinderen verboden om er te spelen. Want de criminaliteit was hoog en de dames van lichte zeden hielden er hun ‘kantoor’. De wijk die lang achteruit ging, maar nu een gezellig ‘Arnhems Montmartre’ genoemd wordt.

De wandeling kost €3,50 voor volwassenen en €2,00 voor kinderen tot en met 12 jaar.
Kijk hier voor meer informatie.

Afbeelding: Rob Slepicka

MOGELIJK OOK INTERESSANT
nieuws Park Sonsbeek het mooiste plekje van Arnhem Lees meer
nieuws Nieuwe fietstocht langs kunstwerken op De Hoge Veluwe Lees meer
nieuws Beleef de winter in het Openluchtmuseum Lees meer
Vond je dit een leuk artikel?
Delen

Reacties (0)

+ Plaats een reactie