Open menu
time to momo Arnhem

Nieuws

Het laatste nieuws uit Arnhem

21 FEBRUARI 2020 - REIZIGERS WAARDEREN ARNHEM CENTRAAL ALS TOPSTATION

Station Arnhem Centraal

Station Arnhem Centraal krijgt van 93 procent van de treinreizigers van Nederland een 7 of hoger als rapportcijfer. Daarmee op staan we op de derde plaats in de ranglijst voor best gewaardeerde stations van het land. Dagelijks zijn er 43.000 mensen die in- of uitstappen op Arnhem Centraal. Tel je het openbaar vervoer erbij van de busterminal dan kom je uit op 65.000. Reizigers roemen de brede trappen en de korte loopafstand tot aan de perrons. Ook de bioscoop is een grote aanwinst.


Lees het hele artikel hier

6 februari 2020 - Winnaars verduurzaming evenementen

Voorbeeld: niet gebruiken

RuimtekoersFramed Festival en 8Bahn wonnen de prijsvraag van Gemeente Arnhem over de verduurzaming van evenementen. De prijzen werden uitgereikt in de categorieën energie en vervoer.

Het plan van Ruimtekoers werd goed ontvangen door de jury. Het ging om een zogenaamde bermbioscoop, dat realiseerbaar is via de elektriciteitspalen van het trolleynetwerk. De jury over dit idee: "Een innovatief idee dat een prijs verdient omdat we het uitrollen van deze typisch Arnhemse oplossing naar andere evenementen in de stad zeer kansrijk achten."

Framed Festival op Papendal heeft concrete plannen op het gebied van vervoer. Ze geven het vervoer van het publiek en deelnemers op een zo'n duurzaam mogelijke manier vorm. Er wordt gedacht aan de inzet van een pendelbus met waterstofbus tijdens het event.

8Bahn won de aanmoedigingsprijs met haar idee om op drie Koningsdag-festivalterreinen gebruik te maken van één leverancier. Hierdoor zijn er minder vervoersbewegingen nodig.

Lees het hele artikel hier


29 januari 2020 - Minister Wiebes onder indruk van ‘waterstofstad’ Arnhem

Niet gebruiken

De zwarte Mercedes op fossiele brandstof stond op het groene Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem te wachten op minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat. Op het IPKW had hij woensdagmiddag de fiets gepakt voor een tochtje langs waterstofbedrijven Elestor en HyGear. Ook het Waterstoflab van de Hogeschool Arnhem en Nijmegen bezocht Wiebes. En, hij was onder de indruk.

De milieuvriendelijke brandstof waterstof was het onderwerp waar minister Eric Wiebes zich over wilde laten bijpraten. Dan was hij op IPKW aan het goede adres. ,,Ik ben onder de indruk van wat ik hier heb gezien", zei de minister van Economische Zaken en Klimaat na afloop. ,,De samenwerking aan de energietransitie levert banen op en helpt ons land verder.”

Lees het hele artikel hier

16 januari 2020 - FRAENCK OP RTL4!

Niet gebruiken!

Ken je het merk Fraenck al? Het tassenmerk uit Arnhem dat tassen maakt van duurzame en eerlijke materialen. Deze worden gemaakt in hun eigen atelier waar zij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en/of statushouders een opleiding bieden. En met succes! Dat is ook Koffietijd / 5 Uur Live opgevallen. Zij maakten hier een item over. Verhalen en mensen waar je blij van wordt! 😃

Lees het hele artikel hier

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×