Open menu
Handige info voor bezoek aan Arnhem

Handige info

Je komt naar Arnhem? Leuk! Wel handig als je dan weet wanneer de winkels in de binnenstad open zijn en waar je kan parkeren.

Openingstijden en koopzondagen

Op doordeweekse dagen kun je bij de meeste winkels in de Arnhemse binnenstad tussen 10:00 en 18:00 uur terecht. Let erop dat op maandag veel winkeliers hun deuren niet of pas rond het middaguur openen. Op donderdag is er koopavond tot 21:00 uur en op zaterdag sluiten de winkels om 17:00 uur hun deuren.


Op zondag zijn de meeste winkels in Arnhem tussen 12:00 en 18:00 uur gewoon open. Wil je zeker zijn of de winkel waar je naar toe wilt open is? Check dan de website van de winkel. Een goed overzicht van winkels in de Arnhemse binnenstad vind je op Shopkaart.nl.


Parkeren

Parkeren in de Arnhemse binnenstad kost geld. Van maandag tot en met zaterdag tussen 9:00 tot 23:00 uur en zondag tussen 12:00 en 23:00 uur gelden de onderstaande tarieven:


Op straat in het centrum: € 2,85 per uur


Op straat rond het centrum: € 1,75 per uur


Parkeergarages van 6:00 tot 18:00 uur: € 1,95 tot 3,00 per uur


Parkeergarages van 18:00 tot 6:00 uur: € 0,50 per uur


Voor de gemeentelijke parkeergarages geldt een maximum van €15,- per dag. Andere parkeergarages hanteren hun eigen tarieven.


Gratis parkeren

Alleen op Eerste Paasdag, Eerste Pinksterdag en Eerste Kerstdag. Op alle andere feestdagen geldt het normale tarief tussen 12:00 en 23:00 uur.


Voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart zijn in het centrum van Arnhem een groot aantal parkeerplaatsen beschikbaar.


Fiets

Kom je op de fiets naar de Arnhemse binnenstad? Stal je fiets dan gratis in de bewaakte stalling op het Gele Rijdersplein of het Musiskwartier (Johnny van Doornplein). Deze stallingen zijn op werkdagen open van van 8:00 tot 19:00, op donderdag van 8:00 tot 22:00, op zaterdag van 8:00 tot 18:00 en op zondag van 11:00 tot 18:00 uur.


Ook in de omgeving van Arnhem Centraal is er ruimte om je fiets te stallen. Aan de centrumzijde van het station zijn gratis onbewaakte plaatsen (eerste 24 uur gratis) en betaalde bewaakte plaatsen. Aan de Sonsbeekzijde van het station, onder het Cito-gebouw, is een betaalde bewaakte stalling. Tegenover de ingang van het station aan de Amsterdamseweg vind je een gratis onbewaakte stalling.


Elektrische voertuigen

In de betaald parkeren zone van de binnenstad staan 25 oplaadpunten. Maak je gebruik van een oplaadpunt, dan betaal je alleen parkeergeld. In parkeergarage Musis zijn vier oplaadpunten op de eerste verdieping. In de parkeergarage Centraal zijn 14 oplaadpunten op verdieping -1E. Naast parkeergeld betaal in de parkeergarages ook de kosten voor het opladen van je auto.


Openbaar vervoer

Arnhem is ook prima te bereiken met het openbaar vervoer. Vanaf Arnhem Centraal sta je binnen vijf minuten midden in het centrum. Je reis plannen doe je met de NS reisplanner of op 9292.nl.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×