Groen

Burgers' Zoo doet mee!


Koninklijke Burgers’ Zoo ontvangt ieder jaar meer dan een miljoen bezoekers. Veel bezoekers wonen of werken in Arnhem. Het dierenpark zorgt voor nationale en internationale aandacht en draagt daarmee bij aan het op de kaart zetten van Arnhem!

Voor Koninlijke Burgers’ Zoo staat de natuurlijke en avontuurlijke beleving van bezoekers centraal, waarbij ze hen zoveel mogelijk één met de natuur laten voelen. Koninklijke Burgers’ Zoo houdt niet alleen dieren om bezoekers een leuk dagje uit te geven. Het dierenpark streeft er ook naar bezoekers wat te leren. Dat gebeurt via informatieborden in het park zelf, maar ook via creatieve initiatieven zoals exposities, lezingen, lessen, practica en rondleidingen. Ook ondernemers zijn bij Koninlijke Burgers’ Zoo aan het juiste adres. Er zijn verschillende zalen beschikbaar voor vergader- en trainingsdoeleinden. Het dierenpark biedt ook workshops en teambuildingsactiviteiten aan voor zakelijke klanten. Het dierenrijk kan immers als spiegel dienen om diverse onderwerpen bespreekbaar te maken.  

Burgers' Zoo1

Over Burgers’ Zoo
Het Arnhemse dierenpark is gegroeid uit een privé-verzameling dieren van Johan Burgers. Hij besloot zijn dierenverzameling in 1913 openbaar te maken en dat vormde de start van Koninklijke Burgers’ Zoo. Het park staat bekend om gedurfde vernieuwingen, natuurlijk vormgegeven dierenverblijven en de creatie van beleving bij de bezoekers. Dit alles maakt het dierenpark tot één van de grotere trekpleisters van Arnhem.