Creatief

ArtEZ hogeschool voor de kunsten doet mee!


ArtEZ is de creatieve bron van Arnhem. Het opleidingsinstituut leidt er jaarlijks zo’n 1.400 ambitieuze en talentvolle studenten op tot acteur, architect, beeldend kunstenaar, danser, choreograaf, docent, musicus, ontwerper of schrijver. De vele kunststudenten maken dat Arnhem bruist van creatief talent. Bekende kunstenaars zoals Victor & Rolf, Iris van Herpen, Jaap Drupsteen, Marcel Wanders en Jeroen Spitzenberger volgden een opleiding bij ArtEZ en zetten Arnhem op de kaart als creatieve- en modestad.

ArtEZ draagt daarnaast bij aan ondernemend Arnhem. Er wordt tijdens de studies aandacht besteed aan de manier waarop kunstenaars na hun opleiding succesvol kunnen zijn. Ook ondersteunt ArtEZ studenten en oud-studenten bij het opzetten van een eigen onderneming. Kijk hier voor de verhalen van jonge ArtEZ-alumni over hoe zij hun geld verdienen met hun passie. Daarnaast werkt ArtEZ samen met partners in het binnen- en buitenland. Zo zet zij zich samen met Hogeschool Arnhem Nijmegen en de Radboud Universiteit in om het innovatieve vermogen van de creatieve industrie in Gelderland te vergroten. Het project Gelderland valoriseert biedt jonge starters hiervoor ondersteuning in de vorm van financiering, idee-ontwikkeling, advies over eigendomsrecht en door de verbinding te leggen met partners/experts uit het bedrijfsleven.

ArtEZ afstudeervoorstellingen

Over ArtEZ
Excellentie, innovatie, onderzoek en samenwerken zijn kernwoorden bij kunsthogeschool en kennisinstituut ArtEZ. Veel bachelors en masters zijn van topkwaliteit en genieten (inter)nationaal aanzien. Alumni zijn toonaangevend in vele beroepsrollen binnen cultuur, samenleving en economie. Geworteld in Arnhem, Enschede en Zwolle werkt ArtEZ samen met partners in binnen- en buitenland.