Open menu
Welkom terug in Arnhem Jansbeek

Welkom terug Jansbeek!

Vanaf 8 december stroomt de Jansbeek weer door het Arnhemse stadshart. Vanuit de Beekstraat stroomt het water via de Broerenstraat richting de Nieuwstraat om via de Rijnkade uiteindelijk in de Rijn uit te monden.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft niet de Rijn maar de Sint Jansbeek aan de basis gestaan van het ontstaan van de stad Arnhem. De ‘nieuwe’ Jansbeek is ongeveer 800 meter lang en 50 tot 60 centimeter diep.


Op 8 en 9 december wordt de voormalige levensader feestelijk geopend. Het is tegelijk de aftrap voor Winter Arnhem.

Winter Arnhem

Programma 8 december

De officiële opening is om 19:00 uur in de Beekstraat, ter hoogte van de Catherinaplaats. Daar start de route en die is gevuld met theater, zang, dans en lichtshows. Bij elk stuk van de beek wordt het publiek op een andere manier verrast.

Toneelgroep Oostpool heeft zelfs een toneelstuk laten schrijven door Jibbe Willems: U bent een druppel. Dit stuk is alleen dit weekend te zien dus grijp je kans!

Programma 9 december

Op zaterdag is er een doorlopend programma langs de Jansbeek en dat begint om 15:00. Als je fan bent van Vitesse (en wie is dat niet in Arnhem), moet je een uurtje eerder komen want dan wordt de Vitessebrug onthuld in de Nieuwstraat, ter hoogte van de Action.


Jansbeek Nieuwstraat Arnhem

Hou je liever het overzicht? Pak dan de panoramalift in de Eusebius. Die is van 10:00–16:00 gratis toegankelijk en geeft je een prachtige blik op onze nieuwe beek.

RunFest Jansbeek 10 december

Heb je nog geen genoeg van de Jansbeek? Om 10:30 start RunFest Jansbeek bij Dudok. De ochtend start met een korte uitleg door wethouder Gerrie Elfrink over de historie van de beek en hoe de beek is aangelegd.


Daarna gaat de tocht naar de bron van de Jansbeek in Park Zijpendaal om vervolgens 8 km lang te rennen naar de monding in de Rijn. Na het lopen staat er een drankje en een kop dampende soep klaar in Dudok. Deelname is gratis, meld je wel even aan op Facebook.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×