Open menu
Header station wederopbouw

Wandel mee langs de Arnhemse iconen en ontdek het verleden van de stad!

Ontdek de periode na de Slag om Arnhem en laat je meenemen door het verleden van de stad. Hoe ver ga jij terug in de tijd? Lees er hier meer over en wandel mee met de kenners van de stad.

Bewonder Arnhemse iconen: laat je meeslepen in de Arnhemse geschiedenis

Wat weet jij over de Arnhemse iconen van de afgelopen 30 jaar? De Arnhemse stadsgildes vertellen alles over het ontstaan van Arnhem Centraal, de Blauwe Golven, het Rozet en Bartokpark, het Audrey Hepburnplein en het Gelders huis. Aanmelden is niet nodig.

Affiche vier de Arnhemse iconen wederopbouw

    

Ontdek de na-oorlogse gebouwen die na de Slag om Arnhem ontstonden

Wist je dat men na de Tweede Wereldoorlog heel anders naar de ruimtelijkheid van Arnhem keek? Voordat de oorlog begon was Arnhem een ‘compacte stad’. Na de oorlog was daar weinig van over. Onder andere Burgemeester Matser vond dat bij de wederopbouw van de stad licht, lucht, ruimte en de doorstroom van het verkeer centraal moest staan. Deze insteek zorgde voor verrassende bouwwerken. Benieuwd naar meer? Wandel mee en ontdek de Arnhemse wederopbouwperiode. Aanmelden is niet nodig.

Affiche gildewandeling de Wederopbouw

     

Je verdiept je niet alleen in het Arnhem van na de oorlog, maar krijgt ook een nieuwe kijk op de stad. Ontdek meer over de Slag om Arnhem en bekijk hier de tijdlijn of ontdek de Arnhemse geschiedenis tijdens een van de activiteiten.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×