Blog
Open menu
Header meeschilderen wederopbouw

Hier ontdek je de wederopbouw van Arnhem: de periode na de Slag om Arnhem

Wat weet jij van de periode na de Slag om Arnhem? Wist je dat ze Ome Joop’s Tour organiseerden voor arme kinderen die na de oorlog geen speelplek hadden? En wist je dat de stad een feest organiseerde voor de 10.000ste woning die werd gebouwd na de oorlog? In augustus, september en oktober ontdek je alles over de wederopbouw van Arnhem. Deze activiteiten vertellen het verhaal van de Arnhemse iconen die een rol speelden in het herbouwen van de stad.

Schilder mee aan de 100 meter lange kunstwand bij Arnhem Centraal

Een aantal maanden geleden kon je jouw Arnhemse icoon insturen. Inmiddels zijn vijf iconen uitgekozen die een plek krijgen op de kunstwand bij Arnhem Centraal. We kregen veel reacties binnen van mensen die graag meeschilderden. Inmiddels is het niet meer mogelijk om je aan te melden, maar je kan nog steeds komen kijken. 

schilder mee aan de kunstwand

      

Wandel langs iconische plekken uit de Arnhemse wederopbouwperiode

Samen met de Arnhemse stadsgildes wandel je langs iconische gebouwen uit de wederopbouwperiode. Ontdek de verhalen van vroeger en krijg een andere kijk op het huidige Arnhem! Bekijk hier wanneer jij mee kunt op ontdekkingsreis.

Rijnbrug 1945

   

Ontdek de invloed van de wederopbouw op de architectuur van nu

Arnhem, het ‘Stalingrad van het Westen’, was één van de zwaarst getroffen steden van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Arnhem lag in puin. Van alle 21.000 woningen bleken slechts 221 woningen direct bewoonbaar… Wat kunnen we over de wederopbouw leren en hoe krijgen we het erfgoed uit deze periode up-to-date? Praat en denk mee op 10 september. Iedereen is welkom.

John Frostbrug

    

Ga naar de filmavond ‘Herwinnen door te werken’ in het FOCUS Filmtheater

Schindler’s list, Saving Private Ryan, A Bridge Too Far. Je hebt ze vast al eens gezien. Dit keer presenteert FOCUS een film van eigen bodem. In ‘Herwinnen door te werken’ fietst een jong stel in 1945 door Nederland om de verwoesting vast te leggen. Gijs Frencken, hoofdadviseur stedenbouw en landschap bij gemeente Arnhem, leidt de film in.

Schermafbeelding film 'Herwinnen door te werken'

Bron: Director: Alex Roosdorp | Production Country: The Netherlands | Production Year: 1946 | Production Company: Marofilm (Deventer) | Film from the collection of EYE (Amsterdam) - https://www.eyefilm.nl/

    

Bekijk een voorstelling met persoonlijke verhalen in de Eusebiuskerk

Mensen die vroeger of onlangs de oorlog meemaakten vertellen hun verhaal in de Eusebiuskerk op 21 en 22 september. Lees hier meer.


Meer weten over de periode na de Slag om Arnhem? Bekijk hier de tijdlijn van de Arnhemse wederopbouwperiode.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×