Open menu
Hier herdenk je deze week de Slag om Arnhem

Hier herdenk je deze week de Slag om Arnhem

In de binnenstad wapperen Airborne vlaggen. Arnhemmers hebben thuis de Airborne-rode vlag uitgehangen. Het is weer september herdenkingsmaand in Arnhem. Wil je weten wat we precies herdenken? En wat er in Arnhem allemaal te doen is rondom de herdenkingen aan de Slag om Arnhem? We hebben het even voor je op een rijtje gezet.

Bekijk de kledingcollectie Impact of War van Mirte Engelhard — t/m oktober

Arnhemse modeontwerpster Mirte Engelhard bundelde persoonlijke verhalen van evacuees van de Slag om Arnhem met persoonlijke verhalen van vluchtelingen van nu. Ze verwerkte de verhalen in de kledingcollectie Impact of War. Deze bijzondere collectie bestaat uit negen outfits en is samen met de persoonlijke verhalen t/m oktober te bekijken in Rozet.

Mirte Engelhard - Impact of War

Herdenk slachtoffers tijdens de officiële kranslegging — 21 september

Met de herdenkingsceremonie op het Airborneplein herdenken we alle slachtoffers die vielen tijdens de slag, die helaas ‘a bridge too far’ was. De ceremonie begint met een ‘March over the Bridge’ met muziek. De officiële herdenking vindt plaats op 21 september op het Airborneplein.

Kijk je ogen uit tijdens de indrukwekkende Bridge to Liberation Experience — 21 september

Het grootste herdenkingsevenement van Arnhem is met 20.000 bezoekers per jaar de Bridge to Liberation Experience (B2LX). Met theater, muziek en dans wordt de John Frostbrug op vrijdag 21 september omgetoverd tot een multimediaal spektakel. Vanaf de Rijnkade kijk je naar een optreden van Trijntje Oosterhuis en het Gelders Orkest.

Bridge to Liberation Experience 2018

Zet jezelf aan het denken bij ‘Theater Na de Brug’ — 21 september

In Stadstheater Arnhem speelt de voorstelling Oude mensen begrijpen niks van oorlog. Deze voorstelling is voor iedereen vanaf 9 jaar die wil weten waarom oorlog in onze wereld is gekomen.


“Ik ben elf. Ik zou kunnen zeggen: ik begrijp niks van oorlog. Ik zou ook kunnen zeggen: misschien begrijpen oude mensen niks van oorlog. Omdat ze niet meer weten hoe het is om onschuldig te zijn.”

Moedig Vitesse aan tijdens de Airborne-wedstrijd — 22 september

Ieder jaar staat de Airborne-wedstrijd van Vitesse in het teken van de herdenking. Met de wedstrijd worden de militairen geëerd, die in de Slag om Arnhem in 1944 hun leven gaven. Naast de Airborne-veteranen mogen alle Nederlandse veteranen gratis aanwezig zijn.

Vitesse Airborne wedstrijd

Hoe zat het ook alweer met de Slag om Arnhem?

September 1944 was een beslissende en heftige maand voor Arnhem. In deze maand vielen er tijdens de Slag om Arnhem duizenden doden en gewonden. Naast Britse militairen als John Frost vochten Poolse, Amerikaanse en Nederlandse militairen en verzetsstrijders tegen de Duitsers. De Slag om Arnhem was onderdeel van Operatie Market Garden, de grootste operatie in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×