Open menu
Arnhem is de meest Bitcoin-vriendelijke stad ter wereld

Arnhem is de meest Bitcoin-vriendelijke stad ter wereld

Tags: Arnhem

Nergens ter wereld kun je op meer plaatsen met bitcoin betalen dan in Arnhem. Arnhem Bitcoinstad is een initiatief die de bitcoin in Arnhem op de kaart zet. Hoe werkt het en waarom zou je met bitcoins afrekenen?

Wat is een bitcoin?

Een bitcoin is een digitale munt die je bewaart in je eigen digitale portemonnee. De meest eenvoudige manier om bitcoins te kopen (en verkopen) is via zogenoemde online wisselkantoren. Je koopt en verkoopt hier bitcoins bijvoorbeeld via iDEAL. Het voordeel van de bitcoin is dat inflatie niet mogelijk is doordat de digitale munt direct (bijvoorbeeld via het wisselkantoor) van de ene naar de andere persoon gaat. Er zit dus geen bank tussen die rente berekent. 

Waar in Arnhem betaal je met bitcoin?

Een biertje in de kroeg, een spijkerbroek, een nieuwe laptop of zelfs je knipbeurt betaal je in Arnhem met bitcoin. Je kan er inmiddels op meer dan 120 plaatsen betalen met bitcoin. Benieuwd hoe dat werkt? We zijn het gaan testen bij Mimint. Er wordt in Arnhem zo’n 100 tot 150 keer per maand betaald met bitcoin. Arnhem Bitcoinstad heeft een overzichtelijke kaart met plaatsen waar je kunt betalen met de digitale munt. Bekijk anders ook eens dit handige hotspot overzicht voor bitcoin-betaal-locaties.


Arnhem Bitcoinstad

Arnhem Bitcoinstad is ontstaan doordat drie bitcoin-enthousiastelingen in hun eigen woonplaats hun drankjes met bitcoins willen afrekenen. Zij gingen op pad om horeca-ondernemers te enthousiasmeren om bitcoins te accepteren. Het belangrijkste punt voor de organisatie is dat de bitcoin echt een positief alternatief is voor het huidige financiële systeem waar we niet afhankelijk zijn van banken. Met bitcoin kun je wereldwijd rechtstreeks met elkaar transacties verwerken. Het grootste voordeel voor de winkelier is dat de digitale betaling ten opzichte van de pinpas geen geld kost.

Geen nadelen

Volgens Bitkassa en Milou Geerling, winkelier van bio market Mimint, zitten er geen nadelen aan het gebruik van de bitcoin. Of jij er net zo positief over bent als zij? Daar kom je natuurlijk pas achter wanneer je het zelf uitprobeert.


Meer te weten komen over Arnhem Bitcoinstad? Regelmatig organiseren zij bitcoin informatiedagen.


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×