Open menu
Pauline time to momo Arnhem

Pauline van voormijnkleintje.nl met gezin op pad met time to momo Arnhem

Tags: Hotspots

“Arnhem, mijn kinderen kennen het van naam door een recent bezoek aan het openluchtmuseum, van topo als hoofdstad van Gelderland en van verhalen over de Tweede Wereldoorlog. Maar echt de stad bezocht, dat hadden we nog nooit eerder met de kinderen gedaan. Tot afgelopen maandag. Het bleek een uitstekende dag om de stad met de kinderen te verkennen samen met de miniguide van time to momo.


Met behulp van de time to momo miniguide hebben we een heerlijk dagje Arnhem gedaan! Een dagje dat zeker voor herhaling vatbaar is. Misschien dat we er dan zelfs een hotelletje in Arnhem bij boeken, want eigenlijk kom je met een dagje wat tijd te kort...”


Dit zijn Pauline’s 6 favoriete hotspots uit time to momo Arnhem, voor haar en haar gezin!


Klim op Het Feestaardvarken

Wanneer mijn kinderen het gigantische kunstwerk zien, beginnen ze meteen te klimmen. Het kunstwerk, gemaakt door Florentijn Hofman, staat in het centrum van Arnhem tegenover Rozet. Het is gemaakt van beton en staal, is 30 meter lang, 9 meter hoog en 13 meter breed. Je begrijpt, hier zijn de kinderen wel even bezig om te ontdekken hoe hoog ze durven te klimmen.


Pauline time to momo Arnhem

Lunch bij Momento

Bij restaurant Momento kunnen we terecht voor een lunch. Biologisch, streekgebonden en duurzaam staat hier centraal. Mijn kinderen bestellen een tosti, die ze het liefste zo simpel mogelijk houden. De driedubbele tosti werd uiteindelijk ietwat teveel, maar goedgekeurd was deze in ieder geval wel. Net als de ciabatta vitello tonato en de ciabatta carpaccio ossenhaas. Ik kan met recht zeggen dat dit één van de betere broodjes carpaccio was die ik ooit gegeten heb.


Pauline time to momo Arnhem

Bewandel de Nelson Mandelabrug

Vlakbij Rozet vind je de eeuwenoude Historische Kelders en de Nelson Mandelabrug. Persoonlijk vind ik het niet een heel boeiende brug. Behalve de woorden HUIZEN - WIND - DE STROOM - DE VERTE - DE UTOPIE - INDONESIË - DE BOTEN - DE ZEE - BLAUWE LUCHT, een overblijfsel van het evenement Sonsbeek in 1993. Onder de brug vind je bijzondere street art.


Pauline time to momo Arnhem

Bewonder de Sabelpoort

Voordat we IJssalon Buongiorno tegenkomen, lopen we door de Sabelpoort welke getipt wordt in de time to momo miniguide. Super bijzonder hoe deze poort uit de 15e eeuw straalt tussen twee moderne Arnhemse gebouwen. Wanneer ik mijn kinderen vraag wat ze mooier vinden, de Sabelpoort of de gebouwen ernaast, zijn ze het er unaniem over eens: de Sabelpoort! Het lijkt namelijk het meest op een kasteel. Maar daar werd het destijds niet voor gebruikt. De Sabelpoort werd ook wel Geckenpoort genoemd omdat er krankzinnigen en gevangenen in opgesloten werden.


Pauline time to momo Arnhem

Geniet in de 7 straatjes

Het allerleukste is struinen door de 7 straatjes van Arnhem, met zijn diverse winkeltjes en historische panden. De 7 straatjes liggen in het oude centrum van Arnhem. Naast de leuke winkeltjes zoals Fuchsia vol met kunstige spulletjes en Tout Petits met het allerleukste nostalgische speelgoed, zijn er ook veel kleine terrasjes. Vanuit de 7 straatjes loop je zo de grote winkelstraat, met de welbekende winkelketens in. En zo blijkt Arnhem, tot grote vreugde van mijn oudste dochter, een uitstekende winkelstad te zijn.


Pauline time to momo Arnhem

Smul bij Frites Atelier Arnhem

Frites Atelier is de frietzaak van sterrenchef Sergio Herman welke vooral bekend staat om zijn ambachtelijke mayo sauzen. Volgens mijn dochter is dit namelijk de beste friet ooit, zelfs zonder saus.


Pauline time to momo Arnhem

Het bekende time to momo heeft Arnhem als 'Stad van de Maand' juni uitgeroepen en is als miniguide gratis verkrijgbaar in de boekhandel of je downloadt een wandelroute door Arnhem via de site.


Wil je het hele blog van Pauline lezen? Ga dan naar haar site


Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×