Open menu
Reflags Arnhem

Festivalsfeer in Arnhem met REFLAGS, State of Fashion & FDFA

Tags: Hotspots

Langzaam maar zeker is Arnhem getransformeerd door Studio VOLLAERSZWART naar een nog kleurrijkere stad. Als je door de Arnhemse binnenstad loopt zie je overal kleur.

Winkelstraten bloeien op door de wapperende vlaggen en kleurige banieren op winkelruiten. Citydressing-project REFLAGS zorgt voor een festivalsfeer die helemaal past bij de mode evenementen State of Fashion (StoF) en Fashion + Design Festival Arnhem (FDFA).


Check hier hoe het creatieve duo dit heeft gedaan:


Arnhem de hele zomer in festivalsferen

REFLAGS in de binnenstad is al een feestje op zich. Samen met de grote mode evenementen StoF en FDFA viert REFLAGS de creativiteit van de stad, op een duurzame manier.

State of Fashion & REFLAGS

Dat duurzaamheid onderdeel is van het DNA van Arnhem zie je op eerste editie van het internationale mode evenement State of Fashion. Met een kleurrijk “vliegengordijn” van REFLAGS krijg je op dit mode evenement een feestelijk welkom. In de kledingindustrie is verspilling en vervuiling een enorm probleem en StoF stelt dat aan de orde. De kledingindustrie is na de olieindustrie zelfs de meest vervuilende industrie ter wereld.

Fashion + Design Festival Arnhem & REFLAGS

Met de viering van hun 5e verjaardag maakt Fashion + Design Festival Arnhem de festivalsfeer in de binnenstad compleet. FDFA blaast deze zomer nieuw leven in het voormalige V&D en Topshelf pand met exposities, prikkelende modeshows, indrukwekkende voorstellingen en evenementen. Ook hier geeft REFLAGS een extra boost aan de festivalsfeer door de fleurige entree.

Reflags Arnhem Centraal

Een cadeautje van citymarketing Arnhem

Citymarketing Arnhem heeft het initiatief genomen voor het citydressing project REFLAGS. Het is cadeau aan de mode evenementen en de inwoners van de stad. Voor het project is Studio VOLLAERSZWART aan de slag gegaan door maar ruim 2.000 Arnhemse vlaggen in te zamelen en te recyclen. Veel lokale partijen hebben bijgedragen aan het project. Zo zie je onder andere vlaggen van Vitesse, Introdans, Gelredome, Made in Arnhem, PBA, Musis, Pathé en ArtEZ terug.


Madje Vollaers en Pascal Zwart werken inmiddels 26 jaar samen aan indrukwekkende citydressing projecten. Vanaf begin jaren negentig werken de bedenkers van citydressing aan grootschalige projecten die zich kenmerken als kleurrijke ingrepen in openbare ruimtes. Hiermee trekken ze wereldwijd de aandacht.


Wil je deel 1 zien van de making of? Bekijk ‘m hier!

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×