Open menu
Park Klarenbeek 2

Dit zijn de 7 mooiste groene plekjes in Arnhem: ken je ze al?

Tags: Hotspots

Een bruisende binnenstad met op loopafstand het glooiende Park Klarenbeek en de prachtige uiterwaarden in Meinerswijk. Ken jij de mooiste plekjes van Arnhem al? Ontdek de 7 mooiste (onontdekte) groene plekjes in en rondom de stad!

1. Spot vogels in Meinerswijk

Aan de overkant van de Nelson Mandelabrug, op loopafstand van het centrum, vind je Meinerswijk. Een bijzonder uiterwaardengebied met konikpaarden, gallowayrunderen, wilde zoogdieren en heel veel vogels. 


Tip voor vogelliefhebbers: In Meinerswijk bekijk je vogels van dichtbij in een speciale vogelkijkhut.

Meinerswijk

       

2. Bezoek het eeuwenoude kasteel in Park Zypendaal

Ten noorden van Park Sonsbeek ligt het monumentale Park Zypendaal. Tijdens je wandeling in het park mag een bezoek aan Huis Zypendaal niet ontbreken. Het kasteel, gebouwd in de 18e eeuw, is te vinden in het ‘dal’. Vroeger stuwde een gletsjer de bodem voor zich uit, waardoor er een 80-meter hoge wal is ontstaan.

Huis Zypendaal

      

3. Geniet van de mooiste uitzichten bij de Veluwezoom

Volgens de boswachters is dit de perfecte plek om tijdens een wandeling over je winterdip heen te komen. Geniet in de Veluwezoom van prachtige uitzichten en een heuvelachtig landschap. Ga jij voor de fietstocht langs de landgoederen Leusveld en Voorstonden of voor de uitdagende, gemarkeerde trailroute van 7,5 km? 


Tip: Bezoek de Veluwezoom bij goed weer, dan heb je de mooiste uitzichten en kijk je zelfs uit over Duitsland! 

Veluwezoom

         

4. Wandel door het oudste stadspark van Arnhem: Park Klarenbeek

Wandelend door Park Klarenbeek heb je het idee dat je in de Ardennen bent. Het park is het allereerste stadspark van Arnhem. De hoge ligging zorgt dat je prachtig wegkijkt over oude stadsboerderijen en een heuvelachtig landschap.


Wist je dat… Park Klarenbeek en Park Zypendaal uitlopers zijn van de Veluwe?

Park Klarenbeek

        

5. Fiets door het Nationale Park De Hoge Veluwe

Een bezoek aan De Hoge Veluwe is absoluut de moeite waard. Het Veluwse landschap is heel gevarieerd: van bossen, tot heide en zandverstuivingen. Op verschillende plekken in het park vind je witte fietsen die je kunt gebruiken. Spot vanaf je fiets wilde zwijnen en edelherten en kom op adem in het Parkrestaurant of bij de Theekoepel.

De Hoge Veluwe
Fiets Hoge Veluwe

         

6. Wandel tussen de vlinders in de Vlindertuin aan de Parkweg

De kans is groot dat je tijdens je wandeling in de Vlindertuin vlinders, libellen en bijen ziet. Vooral in de lente en zomer is een bezoek aan de Vlindertuin een aanrader. Misschien spot je zelfs een ontsnapte exotische vlinder uit de Mangrove van Burgers’ Zoo!


Wist je dat… de Vlindertuin is aangelegd rondom een meditatieheuvel? De meditatieheuvel is een kunstwerk uit de Sonsbeektentoonstelling van 2001.

Vlinder

         

7. Plof neer in het Sonsbeekpark

Arnhem heeft veel parken, maar de bekendste is toch wel het Sonsbeekpark. Heb je zin in een ontspannende dag? Sonsbeekpark is de perfecte plek. Maak een wandeling in het park en geniet in het zonnetje van een picknick naast The Lazy King. Meer zin in iets actiefs? Ga op ontdekkingstocht! In het park vind je namelijk een waterval, hertenkamp, uitkijktoren en ijskelder.

Sonsbeekpark
Waterval Sonsbeekpark

         

Wil je het liefst alle plekken tegelijk spotten? Met de route ‘Stad in het groen’ in de time to momo Arnhem reisgids bewonder je ze! Een combinatie van prachtige natuur, leuke musea en genoeg leuke plekjes om even uit te rusten.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×