Open menu
Schuytgraaf

8 PLEKKEN OM OP VEILIGE AFSTAND EEN FRISSE NEUS TE HALEN

Tags: hotspots, groen

Er komt mooi weer aan dit weekend, maar met z’n allen picknicken in Park Sonsbeek zit er natuurlijk niet in. Wil je toch verantwoord even een frisse neus halen? Wandel dan eens buiten de gebaande paden. Naast dat je mooie nieuwe plekken ontdekt, zorgt dit ook voor meer spreiding. Wij hebben de 8 mooiste plekken voor je op een rij gezet.

1. BEZOEK HET EEUWENOUDE KASTEEL IN PARK ZYPENDAAL
Ten noorden van Park Sonsbeek ligt het monumentale Park Zypendaal. Tijdens je wandeling in het park, kom je langs Huis Zypendaal. Het kasteel, gebouwd in de 18e eeuw, is gelegen in het ‘dal’. Vroeger stuwde een gletsjer de bodem voor zich uit, waardoor er een 80-meter hoge wal is ontstaan.

Huis Zypendaal


2. GENIET VAN DE MOOISTE UITZICHTEN BIJ DE VELUWEZOOM
Wil je even lekker de fiets op? Geniet in de Veluwezoom van prachtige uitzichten en een heuvelachtig landschap. Een mooi en ruim gebied waar je aan alles kunt zien dat het lente is. Ga jij voor de fietstocht langs de landgoederen Leusveld en Voorstonden? 

Veluwezoom


3. WANDEL DOOR HET OUDSTE STADSPARK VAN ARNHEM: PARK KLARENBEEK
Wandelend door Park Klarenbeek heb je het idee dat je in de Ardennen bent. Het park is het allereerste stadspark van Arnhem. De hoge ligging zorgt dat je prachtig wegkijkt over oude stadsboerderijen en een heuvelachtig landschap. Daarnaast biedt het park overzicht, zodat je andere wandelaars eenvoudig kunt vermijden. 

Park Klarenbeek


4. ZOEK NAAR KUNST IN HET IMMERLOOPARK
In het vroegere stroomgebied van de Rijn, ligt het Immerloopark. Een groot park waar kunstenaar Marius van Beek een zonnepoort gebouwd heeft. Het park is voorzien van mooie bomen, vijvers en velden. De paden zijn er breed, dus afstand houden is geen probleem. Zijn de kinderen mee? Laat ze lekker van de berg afrollen, gegarandeerd succes!

Immerloopark


5. GA VOGELS SPOTTEN IN SCHUYTGRAAF
Grote plassen, kleine p oelen, bloemrijke graslanden en moerassige gebieden; tijdens een wandeling in Schuytgraaf zie je het allemaal. Het wordt niet voor niets de meest biodiverse wijk van Arnhem genoemd. Heb je een verrekijker thuis? Neem hem mee. Wie weet spot je de Blauwborst, Koningskwartel of Lepelaar.

Schuytgraaf koeien


7. ONTDEK LANDSCHAPSPARK LINGEZEGEN
Park Lingezegen dient als de groene zone tussen Arnhem en Nijmegen. Het park is opgedeeld in vijf deelgebieden die allemaal hun eigen charmes hebben. Zo staat in Het Waterrijk water centraal en kun je lekker fietsen of skeeleren in De Woerdt.

Lingezegen


8. STREK DE BENEN OP LANDGOED MARIËNDAAL
In het heuvelachtige Mariendaal heb je alle ruimte om je benen te strekken. Loop door de weilanden en bossen en geniet van mooie uitkijkpunten. Het park staat bekend om de tunnelvormige beukenhaag, maar daar kun je nu beter even omheen lopen in plaats van doorheen. 

Groene Bedstee


Een frisse neus halen mag, maar hou je wel aan de maatregelen van het RIVM. Wandel niet in een groep, blijf thuis bij klachten en houd altijd 1,5 meter afstand. Vermijd drukke plekken en drukke tijdstippen. Ga niet met de auto naar een gebied. Blijf zoveel mogelijk in eigen omgeving. Alleen dan krijgen we het virus onder controle. Wij wensen jullie allemaal een fijn en gezond weekend toe!  

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

×