Wonen STAD TUSSEN RIJN EN VELUWE

Waar anders loop je vanuit hartje stad zo een weiland met grazende koeien in? Arnhem is stedelijk en landelijk tegelijk.

Lees meer
Werken STAD OM CARRIÈRE TE MAKEN

Broedplaats voor creatief ondernemerschap én thuisbasis van belangrijke werkgevers; Arnhem werkt ook voor jou!

Lees meer
Studeren STAD WAAR JE JE ONTWIKKELT

Wie kiest voor één van de vele hogere opleidingen in Arnhem, is meteen verzekerd van een onvergetelijke studententijd.

Lees verder
Ondernemen STAD MET GRENZELOZE AMBITIE

ONDERNEMEN Ondernemen in Arnhem betekent kansrijk zakendoen in een aangename omgeving met een internationaal tintje.

Lees meer
Ontspannen STAD VOOR JOUW PLEZIER

Met een aantrekkelijke binnenstad, vele uitgaansmogelijkheden en bekende attracties verveelt Arnhem (je) geen moment.

Lees meer
10 mrt 2015
bedrijven Beeldende kunst Made in Arnhem

In Arnhem bestaat sinds eind 2012 een nieuw Platform: Beeldende Kunst Arnhem. Hierin zijn eenentwintig professionele beeldende kunstinstellingen uit Arnhem (van groot naar klein, profit en non-profit) vertegenwoordigd.

Lees meer
05 feb 2015
events Creadagen beurs in Rijnhal

Op de Creadagen beurs, die op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015 plaatsvindt in De Rijnhal te Arnhem, is er veel te zien en te beleven voor amateurkunstenaars en hobbyisten.

Lees meer
05 feb 2015
bedrijven Powerlab informatie bijeenkomst

Op 15 januari vond bij Powerlab op Energy Business Park Arnhems Buiten een informatieve bijeenkomst voor raadsleden en wethouders uit Arnhem en Renkum plaats over Arnhem en omgeving als kennisregio op het gebied van (elektro)energie.

Lees meer
22 jan 2015
nieuws Collectie Arnhem 2015

Het label van de 3e jaars modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Dit jaar presenteren 24 studenten de zeventiende jaargang van Collectie Arnhem. Binnen dit project doen de studenten ervaring op met alle facetten van de mode-industrie.

Lees meer
05 jan 2015
nieuws Inschrijving nieuwe innovatieprijs geopend

Ontwerpers werkzaam in Gelderland kunnen tot 1 februari 2015 meedingen naar de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Hierbij wordt de beste maatschappelijk relevante innovatie in Gelderland beloont met 7500 euro en aandacht voor het ontwerp. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Lees meer
27 dec 2014
nieuws Made in Arnhem Bokaal 2014

Ieder jaar wordt in januari de Made in [Arnhem] Bokaal tijdens de Gelderlander Nieuwsquiz uitgereikt aan een organisatie of initiatief die het meest heeft betekend voor de promotie van de stad Arnhem.

Lees meer
30 dec 2014
nieuws Collectie Arnhem - Max Beets

Derdejaars studenten van de modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de kunsten werken op dit moment hard aan hun eigen kledingcollectie onder het label Collectie Arnhem.

Lees meer
24 dec 2014
nieuws Collectie Arnhem - Marianne Pap

Derdejaars studenten van de modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de kunsten werken op dit moment hard aan hun eigen kledingcollectie onder het label Collectie Arnhem.

Lees meer
19 dec 2014
nieuws Een nieuw uiterlijk voor het oude stadshart van Arnhem

Veel mensen die in Arnhem shoppen, lopen er zo aan voorbij: het historische winkelgebied in het Stegenkwartier. Het oude stadshart van Arnhem wordt gevormd door vele pittoreske straatjes. Een verborgen juweeltje met authentieke winkels, heerlijke eetgelegenheden en knusse cafeetjes. Dé plek die het Arnhemse centrum uniek maakt.

Lees meer
26 nov 2014
nieuws Arnhemse roots

Made in [Arnhem] heeft een korte, krachtige film ontwikkeld voor het in Arnhem gevestigde bedrijfsleven, de middenstand en (regionale) overheid.

Lees meer
24 nov 2014
nieuws Winter Arnhem

Laat u verwarmen tijdens Winter Arnhem ( t/m 11 jan). Een winter lang ontdekken, beleven en genieten waarin u zich geen moment verveelt. De winkels in de zijn binnenstad iedere dag geopend en de binnenstad bruist van de evenementen en winterse activiteiten.

Lees meer
14 nov 2014
nieuws Opening DigiLab van Kunstbedrijf Arnhem

Op woensdag 26 november van 16u tot 17.30u wordt het DigiLab van Kunstbedrijf Arnhem geopend in Rozet. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Ter plekke is er een powerpoint presentatie over de mogelijkheden van de 3D printer. Tijdens deze opening maken we een scan van iemand uit het publiek en printen dit beeld met de 3D printer.

Lees meer
06 nov 2014
nieuws ArtEZ giet voor Arnhemse ondernemers

Op donderdag 30 oktober 2014 is het project ‘ArtEZ giet voor Arnhemse ondernemers’ van start gegaan. 16 ArtEZ studenten zijn gekoppeld aan 16 Arnhemse horeca- en winkelbedrijven. De studenten ‘vrije kunst’ verbonden aan de opleiding Fine Art van ArtEZ, de hogeschool van de kunsten in Arnhem, gaan elk een kunstwerk van brons of aluminium gieten met als opdracht een link naar het bedrijf waaraan zij gekoppeld zijn.

Lees meer
08 okt 2014
nieuws Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2014

Op vrijdag 28 november reikt burgemeester Herman Kaiser in de Burgerzaal van het Stadhuis om 16.00 uur voor de eerste keer de Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk uit. De Stadsprijs is de opvolger van de Burgemeester Drijberprijs voor Vrijwilligerswerk. De Stadsprijs bestaat uit een groepsprijs, een individuele prijs en een ‘Jeugdlintje’ voor jonge vrijwilligers. Voor al deze prijzen kunnen kandidaten voorgedragen worden. Het thema van de prijs is dit jaar ‘Oog voor Talent’.

Lees meer
06 okt 2014
nieuws IPKW Open Dag en Techniekdag

Kom op zaterdag 11 oktober gratis naar de Open Dag en Techniekdag op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Beleef het industrieel erfgoed, de architectuur, de innovatie en de duurzaamheid.

Lees meer
24 sep 2014
nieuws Informatiecentrum Slag om Arnhem verhuist in 2015

Informatiecentrum Slag om Arnhem, gevestigd in het pand van Volkshuisvesting aan de Rijnkade, verhuist medio 2015 naar de Rijnkade 150 (Humphrey’s). Het college van B&W huurt het pand met ingang van begin 2015 voor een periode van vier jaar. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum wordt verzorgd door het Airborne Museum.

Lees meer
12 sep 2014
nieuws Operation Market Garden 70 jaar in Arnhem

In tientallen steden en dorpen in Gelderland en Brabant wordt dit jaar stilgestaan bij de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden. In totaal vinden in en rond september honderden activiteiten plaats waarin de militaire operatie centraal staat. Dit varieert van plaatselijke kransleggingen tot grote publieksevenementen als concerten en optochten.

Lees meer
01 sep 2014
nieuws Facing Pages wint Cultuurprijs Gemeente Arnhem

Sinds 2007 reikt Gemeente Arnhem jaarlijks een prestigieuze Cultuurprijs uit aan een culturele partij die Arnhem als cultuurstad op de kaart heeft gezet. De aanmoedigingsprijs om het creatieve klimaat te stimuleren is dit jaar gewonnen door het grootste, toonaangevende event van Europa op het gebied van onafhankelijke magazines; Facing Pages Festival van O.K. Parking. Gerrie Elfrink , Wethouder cultuur gemeente Arnhem reikte de cheque van € 2.500,- op zaterdag 30 augustus uit aan O.K. Parking .

Lees meer
29 aug 2014
nieuws Wereldrecord bierdrinken in Arnhem

In Arnhem is vrijdagmiddag het wereldrecord tegelijkertijd bier drinken verbeterd. Dat gebeurde tijdens het culinaire festival Smaakvol Gelderland op de Looierstraat. Meer dan 322 mensen, het oude wereldrecord, dronken samen een biertje.

Lees meer
28 aug 2014
nieuws Nieuwe Arnhem-film verbindt riviercruises met binnenstad

Met zo'n 800 riviercruise-schepen per jaar is Arnhem één van de grootste cruisehavens van ons land. Om de toegevoegde waarde van de cruisevaart voor Arnhem verder te vergroten werken RBT KAN en de gemeente Arnhem samen met een groot netwerk van partijen uit de gastvrijheidssector voortdurend aan het leggen van nieuwe verbindingen.

Lees meer
18 aug 2014
nieuws Gelderland start UIT seizoen met UITboulevard

Gelderland opent haar culturele seizoen van Arnhem & Gelderland groots met de UITboulevard. Het gebied rondom Musis Sacrum, wordt twee dagen omgetoverd tot één groot cultureel festivalterrein. Dit jaar o.a op het programma: een openluchtconcert van Het Gelders Orkest met Wende & de popsensaties Jett Rebel & Kensington. En uiteraard nog veel meer!

Lees meer
17 aug 2014
nieuws Open Huis Rozet

Op zondag 31 augustus 2014 presenteert Rozet Arnhem zich ook dit jaar tijdens het Open Huis. Gedurende de middag zijn er activiteiten en is er een interactief programma voor jong en oud.

Lees meer
06 aug 2014
nieuws SBS6 'Alles over Wonen' filmt groen en creatief Arnhem

Voor het programma 'Alles over Wonen' filmde SBS6 op dinsdag 5 augustus jl. in Arnhem. In de nieuwe wijk Schuytgraaf (Arnhem-Zuid) en op het voormalige kazerneterrein Saksen Weimar in het noorden van de Gelderse provinciehoofdstad werden twee bijzonder woonprojecten in beeld gebracht.

Lees meer
05 aug 2014
nieuws Pop-up store Dutch Spirit in Arnhem

Het Arnhemse bedrijf DutchSpirit, leverancier van duurzame maatkostuums aan particulieren en duurzame werkkleding, heeft een pop-up store geopend aan het begin van het Modekwartier in de wijk Klarendal in Arnhem.

Lees meer
27 mei 2014
bedrijven Industriepark Kleefse Waard bij de laatste twee genomineerden Gulden Feniks 2014

Op woensdag 4 juni tussen 10.30 en 12.00 uur wordt bekend gemaakt wie de Gulden Feniks 2014 heeft gewonnen. In de categorie gebiedstransformatie is IPKW één van de twee genomineerden. De prijsuitreiking vindt plaats op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Ben je op de beurs of in de buurt? Kom dan vooral kijken of wij de 'Oscar' onder de vastgoedprijzen gaan winnen.

Lees meer
23 mei 2014
nieuws Rozet in Arnhem is het Beste Gebouw van het Jaar

Het cultuurhuis Rozet in Arnhem is het Beste Gebouw van het Jaar. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt bij de prijsuitreiking in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht. De architecten van het Rozet hebben volgens de jury een ‘ingewikkelde opgave subliem opgelost’.

Lees meer
21 mei 2014
nieuws Fashion Festival Arnhem

Voor het eerst houden acht grote Arnhemse ontwerpers samen een modeshow. Geïnspireerd door de bundeling van Arnhemse creatieve krachten in het Fashion Festival Arnhem gaan ze gezamenlijk de catwalk op. Hun show is één van de vele hoogtepunten van de feestelijke junimaand in Arnhem. Een maand die pas op 6 juli eindigt, een festival dat meer dan 40 programmaonderdelen telt. Er is veel mode en design, maar ook liefhebbers van dans, beeldende kunst, architectuur, feest, circustheater en… koopjes (!) komen aan hun trekken.

Lees meer
06 mei 2014
nieuws Een souvenir uit het Modekwartier

Ondernemers en ontwerpers uit het Modekwartier kunnen meedoen aan de ontwerpwedstrijd Mode Design Souvenirs. Zij kunnen een ontwerp voor een souvenir uit het Modekwartier indienen. Uit deze wedstrijd worden drie souvenirs gekozen die geproduceerd en verkocht gaan worden in het Modekwartier, bij de grote Arnhemse toeristische attracties en de landelijke Museumwinkels.

Lees meer
08 mei 2014
nieuws Arnhemse mode-ontwerpster wint Franse prijs

Ontwerpster Liselore Frowijn, zomer vorig jaar cum laude afgestudeerd bij Fashion Design van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, heeft in het Franse Hyères de Chloé-prijs gewonnen. Ze won de prijs van het Franse modehuis – 15.000 euro groot – met het ontwerp in opdracht van een grote oranje jas en witte mantel.

Lees meer
11 apr 2014
nieuws Productvormgevers presenteren made in [Arnhem] in Milaan

Tijdens de Salone del Mobile 2014 tonen het ontwerperscollectief Workmates het werk van een aantal studio’s die aan het collectief verbonden zijn: Atelier Rick Tegelaar, Klaas Kuiken, Studio Casper Tolhuisen en Studio Joris de Groot. De ontwerpers tonen zowel bestaand als nieuw werk

Lees meer
14 jan 2014
nieuws Dress me Dutch

In het leukste winkelgebied van Nederland opende deze week de exclusieve damesmodezaak Dress me Dutch een nieuwe winkel.

Lees meer
27 dec 2013
nieuws Made in [Arnhem] Bokaal

Ieder jaar wordt in januari de Made in [Arnhem] Bokaal tijdens de Gelderlander Nieuwsquiz uitgereikt aan een organisatie of initiatief die het meest heeft betekend voor de promotie van de stad Arnhem.

Lees meer
12 nov 2013
nieuws Daar gaan we!

Op dit moment, nu madeinarnhem.nl weer online is, zie je de resultaten van een half jaar heel hard werken om de nieuwe citymarketing campagne van Arnhem uit te rollen.

Lees meer

Made in [Arnhem] citymarketing campagne

Stad om te wonen en te werken. Om te studeren en te ondernemen. En juist ook om te ontspannen. Tussen het water en het groen heerst een aangenaam klimaat dat de creativiteit prikkelt, ook in zakelijk opzicht. Van dagje uit tot dagelijks leven en van studententijd tot ondernemerschap, je maakt het in Arnhem!

Woon, werk of onderneem je in Arnhem? 
Doe mee aan de campagne!