Wonen STAD TUSSEN RIJN EN VELUWE

Waar anders loop je vanuit hartje stad zo een weiland met grazende koeien in? Arnhem is stedelijk en landelijk tegelijk.

Lees meer
Werken STAD OM CARRIÈRE TE MAKEN

Broedplaats voor creatief ondernemerschap én thuisbasis van belangrijke werkgevers; Arnhem werkt ook voor jou!

Lees meer
Studeren STAD WAAR JE JE ONTWIKKELT

Wie kiest voor één van de vele hogere opleidingen in Arnhem, is meteen verzekerd van een onvergetelijke studententijd.

Lees verder
Ondernemen STAD MET GRENZELOZE AMBITIE

ONDERNEMEN Ondernemen in Arnhem betekent kansrijk zakendoen in een aangename omgeving met een internationaal tintje.

Lees meer
Ontspannen STAD VOOR JOUW PLEZIER

Met een aantrekkelijke binnenstad, vele uitgaansmogelijkheden en bekende attracties verveelt Arnhem (je) geen moment.

Lees meer
15 apr 2016
nieuws CCV genomineerd voor Arnhemse Ondernemersprijs

CCV is samen met MPS Systems en KuiperArnhem Bouw en Ontwikkeling genomineerd voor de titel ‘Arnhemse Ondernemer van het jaar 2016’. Op 25 mei 2016 zal tijdens De Ondernemer Live in de Eusebiuskerk in Arnhem de winnaar bekend gemaakt worden.

Lees meer
15 apr 2016
nieuws Hoge Veluwe organiseert Highland Games

Op donderdag 21 april organiseert Het Nationale Park De Hoge Veluwe in samenwerking met Het Isendoorn College uit Zutphen de zesde editie van De Hoge Veluwe Highland Games. Een kleine 300 middelbare scholieren uit het tweetalig onderwijs nemen het tegen elkaar op in de traditionele Schotse clanspelen.

Lees meer
07 apr 2016
nieuws Edison voor Arnhemmer

Joost Jellema produceerde en componeerde in zijn studio in Arnhem het album van Kenny B dat het nummer ‘Parijs’ bevat. Afgelopen week won hij een Edison, de oudste muziekprijs van Nederland.

Lees meer
07 apr 2016
nieuws Prijs voor Arnhems sprookjesboek

Arnhemse vormgevers Annelou van Griensven en Anne-Marie Geurink wonnen met het boek ‘Het meest geloofde sprookje’ onlangs de bronzen medaille in de Duitse wedstrijd ‘Schönsten Bücher aus aller Welt’.

Lees meer
07 apr 2016
nieuws Burgers' Zoo bouwt grootste overdekte mangrove

Mangroves worden wereldwijd bedreigd, onder andere door intensieve garnalenteelt en explosieve bevolkingsgroei. Hierdoor verdwijnen grote stukken mangrove. Dit terwijl mangroves een essentiële functie voor de natuur hebben. Koninklijke Burgers’ Zoo wil bewustwording bij de bezoekers creëren en bouwt in Arnhem de grootste overdekte mangrove van de wereld, met een oppervlakte van ruim 3.000m².

Lees meer
04 apr 2016
nieuws IVN vertelt in heemtuin

Wie denkt dat onze Tulp oer-Hollands is, heeft het mis. IVN Arnhem, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid, vertelt hier meer over op zondag 10 april om 14.00 uur in Heemtuin Presikhaaf.

Lees meer
04 apr 2016
nieuws Bedenk thema World Street Painting Festival 2016

Vorig jaar stond het World Street Painting Festival in Arnhem in het teken van Vincent Van Gogh. Wat wil jij dit jaar zien? Bedenk een thema en laat het weten aan de organisatie van het festival via Facebook. Misschien zie je jouw thema dan deze zomer terug in de kunstwerken die de binnenstad van Arnhem versieren.

Lees meer
31 mrt 2016
nieuws Zelfbouwmarkt op het Stadhuis

Zo creatief dat je er over nadenkt je eigen huis te ontwerpen en te bouwen? Leuk! Maar daar komt wel het nodige bij kijken. Op zaterdag 9 april vind je alle deskundigheid die nodig is op de Zelfbouwmarkt.

Lees meer
10 mrt 2016
nieuws CCV finalist Familiebedrijven Award 2016

Het Arnhemse familiebedrijf CCV, internationaal dienstverlener in betaaloplossingen, staat in de finale van de Familiebedrijven Award 2016. Deze award wordt elk jaar uitgereikt aan een excellerend Nederlands familiebedrijf.

Lees meer
03 mrt 2016
nieuws Gironieuws: Dinnershow Goud

Op 16, 17, 18 en 19 maart organiseert Rijn IJssel Creatieve Industrie samen met Vakschool Wageningen en Studio 26 voor de vijfde keer de Dinnershow Goud. Dit jaar staat de show geheel in het teken van de Giro d’Italia.

Lees meer
03 mrt 2016
nieuws Sonsbeek komt terug

De elfde editie van de hedendaagse kunsttentoonstelling SONSBEEK vindt plaats van 4 juni tot en met 18 september in het Sonsbeekpark, in Museum Arnhem en op diverse locaties in de stad Arnhem.

Lees meer
03 mrt 2016
nieuws Event voor ZZP'ers

Op donderdag 17 maart organiseren Stichting StageData en Stichting Eusebius Arnhem het interactieve event ‘Aan het werk!’.

Lees meer
03 mrt 2016
nieuws Groot Warnsborn genomineerd

De Arnhemse Uitdaging nomineerde Groot Warnsborn voor het Arnhems Compliment, een jaarlijkse prijs voor bedrijven die bijdragen aan lokale maatschappelijke initiatieven.

Lees meer
03 mrt 2016
nieuws CASA organiseert Cour de la Coeur

Op dinsdag 8 maart organiseert CASA, Centrum voor Architectuur en Stedenbouw Arnhem, Cour de la Coeur, een avond over de actuele ontwikkelingen en projecten op en rond de Markt. De vraag die centraal staat is ‘Hoe wordt dit plein weer het kloppend hart van de stad?’. Naast presentaties van de actuele plannen en projecten in uitvoering zal met het publiek en de sprekers gediscussieerd worden.

Lees meer
16 feb 2016
nieuws De Zeven Straatjeswandeling

Vrijdag 19 februari wandelen gidsen van Gilde Arnhem door de Zeven Straatjes van Arnhem. De wandeling start om 14.00 op de hoek van de Broerenstraat en de Kerkstraat.

Lees meer
16 feb 2016
nieuws Arnhem breit massaal aan sjaal

Honderden vrijwilligers breiden de afgelopen weken aan de sjaal voor het Arnhemse Aardvarken. Met het breien van de sjaal wordt aandacht gevraagd om energie te besparen. Deze week breien de Arnhemmers een eind aan het project.

Lees meer
09 feb 2016
nieuws Wasplaats voor Klarendal

Wethouder Ine van Burgsteden heeft vrijdag 5 februari samen met ‘adoptiepoliticus’ Alexander Pechtold de Wasplaats in Klarendal geopend.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Hacked

Modeontwerpers en voormalig ArtEZ-studenten Alexander van Slobbe en Fransisco van Benthum leveren met hun project Hacked commentaar op de hedendaagse mode-industrie die enkel in het teken van consumptie staat.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Collectie De Groen

Collectie De Groen heeft een eigen tentoonstellingsruimte gevonden in het voormalige bankgebouw, een rijksmonument aan de Weverstraat 40 in Arnhem.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Collectie Arnhem

Een groep derdejaars modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten showde op 19 januari alweer de achttiende jaargang van het label Collectie Arnhem in Amsterdam.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Arnhem CS als landmark

Vijf studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen hebben in het kader van een minor brandmanagement onderzoek gedaan naar de potentie van Arnhem Centraal als landmark.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Arnhem Praktijkstad

Afgelopen zomer gaf de Arnhemse gemeenteraad studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen de opdracht om te bekijken hoe sterk het merk Arnhem Studentenstad is. Onlangs kwamen de studenten met hun conclusie: Arnhem moet niet de positie van studentenstad claimen, maar juist inzetten op het praktijk- en beroepsgericht onderwijs.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Groen Perron

De groene oases die eerder te vinden waren in de binnenstad van Arnhem, hebben nu een plek gekregen bij Arnhem Centraal Station en vormen daar een groen perron.

Lees meer
05 feb 2016
nieuws Warme Truiendag

Op 5 februari organiseren Klimaatverbond Nederland en Greenchoice voor de tiende keer de Warme Truiendag.

Lees meer
02 feb 2016
nieuws Sjaal voor het Aardvarken

Op vrijdag 5 februari is het Warme Truiendag. Op die dag kunnen we met het dragen van een warme trui en het lager zetten van de verwarming samen energie besparen. Maar het Aardvarken heeft geen warme trui en ligt buiten in de kou. Slim Opgewekt, initiatiefnemer van deze actie, roept daarom alle Arnhemmers op om een sjaal te breien voor het Aardvarken.

Lees meer
07 jan 2016
nieuws I Amsterdam op bezoek

Op 18 december werd een delegatie van I Amsterdam welkom geheten in de stationshuiskamer Visit Arnhem op het station in Arnhem.

Lees meer
07 jan 2016
nieuws Pop-up gift shop

De pop-up shop met de naam ‘Exit through the Gift Shop’ aan het Gele Rijdersplein in Arnhem is nog tot eind januari te bezoeken.

Lees meer
07 jan 2016
nieuws Little Windows

Sinds kort zijn de eerste ‘Little Windows’ te zien in de etalageruiten van winkels in de binnenstad van Arnhem.

Lees meer
07 jan 2016
nieuws TÜV Rheinland in Arnhem

TÜV Rheinland, leverancier van technische test- en certificeringsdiensten voor kwaliteit en veiligheid, verhuisde onlangs een aantal verschillende Nederlandse onderdelen naar Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem.

Lees meer
22 dec 2015
nieuws De Winterspelen

Op 2 en 3 januari vinden voor het eerst gelijktijdig de Winterspelen plaats in Museum Arnhem en het Kröller-Müller Museum.

Lees meer
03 dec 2015
nieuws Energiek schoolplein

Zestig kinderen uit het hele land bespraken afgelopen maand tijdens de Kinderklimaattop 2015 hun ideeën om klimaatverandering tegen te gaan.

Lees meer
03 dec 2015
nieuws Rijn IJssel en Arnhem

ROC Rijn IJssel en de gemeente Arnhem gaan nauwer met elkaar samenwerken om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt beter op elkaar af te stemmen en van Arnhem een aantrekkelijke studiestad te maken.

Lees meer
03 dec 2015
nieuws Opening Arnhem CS

Het vernieuwde Arnhem CS werd op 19, 20 en 21 november feestelijk geopend met allerlei activiteiten in en om het station.

Lees meer
03 dec 2015
nieuws Arnhem pop-up store

Op 19 november opende de pop-up store 77 Days in Arnhem op het Centraal Station van Arnhem in het voormalig pand van de Hema.

Lees meer
03 dec 2015
nieuws Winter Arnhem

Of het echt winters weer zal worden maakt eigenlijk niet uit. Door alle activiteiten die er georganiseerd worden in Arnhem komt dat winterse gevoel vanzelf.

Lees meer
18 nov 2015
nieuws Arnhem viert 3 dagen feest bij opening nieuwe station

Het station van Arnhem wordt donderdag geopend en dat wil Arnhem weten ook. Het feest blijft niet beperkt tot de openingshandeling, donderdagavond van staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur alleen. Ook vrijdag en zaterdag zijn er festiviteiten in de stad.

Lees meer
30 okt 2015
nieuws Opening Pathé

Arnhem heeft er een prachtige uitgaansgelegenheid bijgekregen. Op 20 oktober opende de gloednieuwe bioscoop Pathé zijn deuren naast station Arnhem.

Lees meer
07 okt 2015
nieuws Kunst op je Kamer

Stichting Productiehuis Plaatsmaken uit Arnhem ontwikkelt in samenwerking met museum het Valkhof, museum CODA en Vluchtelingenwerk Nederland een nieuwe serie prenten voor kinderen.

Lees meer
07 okt 2015
nieuws Passie voor Groen

Op 30 september vond de derde Arnhemse Landdag plaats. Tijdens deze bijeenkomst inspireerden stadslandbouwers en groenliefhebbers elkaar met groene en duurzame ideeën.

Lees meer
03 sep 2015
nieuws Bodembeleving in Sonsbeek

Nader kennismaken met het groene hart van Arnhem? Initiatief Bewust Bodemgebruik organiseert zondag 6 september in het Watermuseum de landelijke Dag van de Bodembeleving.

Lees meer
03 sep 2015
nieuws Tedx Arnhem

Op 17 september komt TEDx voor het eerst naar Arnhem. In Stadsvilla Sonsbeek zijn er achttien ‘TED talks’ over uiteenlopende onderwerpen als technologie, entertainment, ontwerp, zorg en voeding.

Lees meer
07 aug 2015
nieuws Bedrijvigheid IPKW

De startup Deepwater-Energy – gevestigd in de Greenhouse op Industriepark Kleefse Waard – krijgt groen licht voor de bouw van de eerste waterkrachtcentrale binnen het gebied van Waterschap Rijn en IJssel.

Lees meer
07 aug 2015
nieuws Geprezen creativiteit

Creatief talent uit Arnhem valt op. Zo is Weltevree met zijn Groundfridge - een ondergrondse koelkast voor een modern, zelfvoorzienend bestaan - genomineerd voor de Dutch Design Award.

Lees meer
09 jul 2015
nieuws Fashion Festival Arnhem verstevigt positie

Meer bezoekers, magische locaties, meer evenementen, mooie recensies, meeslepende reacties: met de tweede aflevering heeft het Fashion Festival Arnhem zijn plek op de Arnhemse evenementenkalender veroverd. Een feest van de creativiteit van Arnhem. Begonnen en geëindigd aan de bron: met presentaties van de eindexamens van ArtEZ.

Lees meer
03 jul 2015
nieuws Virtueel open huis

Makelaar Strijbosch Thunnissen gaat voor een creatieve aanpak van bezichtigingen met de eerste virtuele open huizen middag op vrijdag 17 juli.

Lees meer
03 jul 2015
nieuws Arnhems online

Het groene, creatieve en ondernemende karakter van Arnhem blijkt ook uit de vele online initiatieven die de stad rijk is.

Lees meer
03 jul 2015
nieuws Slot Fashion festival

Arnhem is al weken in de ban van creativiteit met het Fashion Festival Arnhem; het zomerse festival waarin mode, kunst en cultuur met elkaar versmelten.

Lees meer
03 jul 2015
nieuws ONE krijgt subsidie

Het regionaal investeringsfonds en de provincie Gelderland kennen een subsidie toe aan energieprogramma Oost Nederland Energie(k) (ONE).

Lees meer
02 jul 2015
nieuws World Streetpainting Festival

Donderdag 9 juli start een internationaal krijtkunst festival in Arnhem. Op verschillende pleinen vind je verrassende straatkunst in 2D, 3D en zelfs 4D, geïnspireerd door Van Gogh.

Lees meer
23 apr 2015
nieuws 125 jaar Vincent van Gogh

Het jaar 2015 staat in het teken van Vincent van Gogh. Het is dan 125 jaar geleden dat de wereldberoemde kunstenaar overleed en hij wordt geëerd met spraakmakende tentoonstellingen en festiviteiten in Nederland, België en Frankrijk. Het 125ste sterfjaar van Vincent van Gogh wordt ook in Gelderland herdacht met een veelzijdig cultureel programma.

Lees meer
23 apr 2015
nieuws Arnhem viert gehele maand juni de creativiteit

Van 5 juni t/m 5 juli gaat de tweede editie van Fashion Festival Arnhem (FFA) met als slogan Celebrate Creativity van start. Tijdens dit stadsfestival viert Arnhem haar creativiteit op het gebied van mode, design en lifestyle. Gedurende 4 weken zijn er allerlei evenementen, shows, exposities, lezingen en workshops in Arnhem. De vorige editie van Fashion Festival Arnhem trok ruim 30.000 bezoekers naar de stad.

Lees meer
15 apr 2015
nieuws And the winner is.. ARNHEM

Vorige week namen drie Arnhemse ontwerpers prijzen mee naar huis tijdens de uitreiking van de Ontwerp- en Innovatie Prijs Gelderland. Een knappe prestatie die de bloei van de creatieve industrie in de stad wederom onderstreept.

Lees meer
13 apr 2015
nieuws WORKMATES presents Good News.

WORKMATES presenteert zich dit jaar in Milaan tijdens Salone del Mobile met Good News. Good News is een krant die is samengesteld door de vijf Workmates: Casper Tolhuisen, Klaas Kuiken, Joris de Groot, Roos Meerman en Rick Tegelaar.

Lees meer
08 apr 2015
nieuws Hoe verder met leegstand?

Ruimtekoers Festival loopt ten einde. Vier weken lang kregen leegstaande panden in Arnhem een nieuwe functie. Hoe wordt deze ingezette creatieve (ruimte)koers voortgezet bij nieuwe plannen voor de inrichting van de Arnhemse binnenstad? Om deze vraag te beantwoorden organiseert architectuurcentrum CASA op donderdag 9 april de Agorafobia-avond. Hierbij staat de toekomst van openbare ruimtes centraal.

Lees meer
10 mrt 2015
bedrijven Beeldende kunst Made in Arnhem

In Arnhem bestaat sinds eind 2012 een nieuw Platform: Beeldende Kunst Arnhem. Hierin zijn eenentwintig professionele beeldende kunstinstellingen uit Arnhem (van groot naar klein, profit en non-profit) vertegenwoordigd.

Lees meer
05 feb 2015
events Creadagen beurs in Rijnhal

Op de Creadagen beurs, die op zaterdag 14 en zondag 15 maart 2015 plaatsvindt in De Rijnhal te Arnhem, is er veel te zien en te beleven voor amateurkunstenaars en hobbyisten.

Lees meer
05 feb 2015
bedrijven Powerlab informatie bijeenkomst

Op 15 januari vond bij Powerlab op Energy Business Park Arnhems Buiten een informatieve bijeenkomst voor raadsleden en wethouders uit Arnhem en Renkum plaats over Arnhem en omgeving als kennisregio op het gebied van (elektro)energie.

Lees meer
22 jan 2015
nieuws Collectie Arnhem 2015

Het label van de 3e jaars modestudenten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten Arnhem. Dit jaar presenteren 24 studenten de zeventiende jaargang van Collectie Arnhem. Binnen dit project doen de studenten ervaring op met alle facetten van de mode-industrie.

Lees meer
05 jan 2015
nieuws Inschrijving nieuwe innovatieprijs geopend

Ontwerpers werkzaam in Gelderland kunnen tot 1 februari 2015 meedingen naar de Ontwerp + Innovatie Prijs Gelderland. Hierbij wordt de beste maatschappelijk relevante innovatie in Gelderland beloont met 7500 euro en aandacht voor het ontwerp. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt.

Lees meer
27 dec 2014
nieuws Made in Arnhem Bokaal 2014

Ieder jaar wordt in januari de Made in [Arnhem] Bokaal tijdens de Gelderlander Nieuwsquiz uitgereikt aan een organisatie of initiatief die het meest heeft betekend voor de promotie van de stad Arnhem.

Lees meer
30 dec 2014
nieuws Collectie Arnhem - Max Beets

Derdejaars studenten van de modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de kunsten werken op dit moment hard aan hun eigen kledingcollectie onder het label Collectie Arnhem.

Lees meer
24 dec 2014
nieuws Collectie Arnhem - Marianne Pap

Derdejaars studenten van de modeafdeling van ArtEZ hogeschool voor de kunsten werken op dit moment hard aan hun eigen kledingcollectie onder het label Collectie Arnhem.

Lees meer
19 dec 2014
nieuws Een nieuw uiterlijk voor het oude stadshart van Arnhem

Veel mensen die in Arnhem shoppen, lopen er zo aan voorbij: het historische winkelgebied in het Stegenkwartier. Het oude stadshart van Arnhem wordt gevormd door vele pittoreske straatjes. Een verborgen juweeltje met authentieke winkels, heerlijke eetgelegenheden en knusse cafeetjes. Dé plek die het Arnhemse centrum uniek maakt.

Lees meer
26 nov 2014
nieuws Arnhemse roots

Made in [Arnhem] heeft een korte, krachtige film ontwikkeld voor het in Arnhem gevestigde bedrijfsleven, de middenstand en (regionale) overheid.

Lees meer
24 nov 2014
nieuws Winter Arnhem

Laat u verwarmen tijdens Winter Arnhem ( t/m 11 jan). Een winter lang ontdekken, beleven en genieten waarin u zich geen moment verveelt. De winkels in de zijn binnenstad iedere dag geopend en de binnenstad bruist van de evenementen en winterse activiteiten.

Lees meer
14 nov 2014
nieuws Opening DigiLab van Kunstbedrijf Arnhem

Op woensdag 26 november van 16u tot 17.30u wordt het DigiLab van Kunstbedrijf Arnhem geopend in Rozet. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Ter plekke is er een powerpoint presentatie over de mogelijkheden van de 3D printer. Tijdens deze opening maken we een scan van iemand uit het publiek en printen dit beeld met de 3D printer.

Lees meer
06 nov 2014
nieuws ArtEZ giet voor Arnhemse ondernemers

Op donderdag 30 oktober 2014 is het project ‘ArtEZ giet voor Arnhemse ondernemers’ van start gegaan. 16 ArtEZ studenten zijn gekoppeld aan 16 Arnhemse horeca- en winkelbedrijven. De studenten ‘vrije kunst’ verbonden aan de opleiding Fine Art van ArtEZ, de hogeschool van de kunsten in Arnhem, gaan elk een kunstwerk van brons of aluminium gieten met als opdracht een link naar het bedrijf waaraan zij gekoppeld zijn.

Lees meer
08 okt 2014
nieuws Arnhemse Stadsprijs voor Vrijwilligerswerk 2014

Op vrijdag 28 november reikt burgemeester Herman Kaiser in de Burgerzaal van het Stadhuis om 16.00 uur voor de eerste keer de Arnhemse Stadsprijs voor vrijwilligerswerk uit. De Stadsprijs is de opvolger van de Burgemeester Drijberprijs voor Vrijwilligerswerk. De Stadsprijs bestaat uit een groepsprijs, een individuele prijs en een ‘Jeugdlintje’ voor jonge vrijwilligers. Voor al deze prijzen kunnen kandidaten voorgedragen worden. Het thema van de prijs is dit jaar ‘Oog voor Talent’.

Lees meer
06 okt 2014
nieuws IPKW Open Dag en Techniekdag

Kom op zaterdag 11 oktober gratis naar de Open Dag en Techniekdag op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem. Beleef het industrieel erfgoed, de architectuur, de innovatie en de duurzaamheid.

Lees meer
24 sep 2014
nieuws Informatiecentrum Slag om Arnhem verhuist in 2015

Informatiecentrum Slag om Arnhem, gevestigd in het pand van Volkshuisvesting aan de Rijnkade, verhuist medio 2015 naar de Rijnkade 150 (Humphrey’s). Het college van B&W huurt het pand met ingang van begin 2015 voor een periode van vier jaar. De exploitatie en inrichting van het informatiecentrum wordt verzorgd door het Airborne Museum.

Lees meer
12 sep 2014
nieuws Operation Market Garden 70 jaar in Arnhem

In tientallen steden en dorpen in Gelderland en Brabant wordt dit jaar stilgestaan bij de gebeurtenissen van zeventig jaar geleden. In totaal vinden in en rond september honderden activiteiten plaats waarin de militaire operatie centraal staat. Dit varieert van plaatselijke kransleggingen tot grote publieksevenementen als concerten en optochten.

Lees meer
01 sep 2014
nieuws Facing Pages wint Cultuurprijs Gemeente Arnhem

Sinds 2007 reikt Gemeente Arnhem jaarlijks een prestigieuze Cultuurprijs uit aan een culturele partij die Arnhem als cultuurstad op de kaart heeft gezet. De aanmoedigingsprijs om het creatieve klimaat te stimuleren is dit jaar gewonnen door het grootste, toonaangevende event van Europa op het gebied van onafhankelijke magazines; Facing Pages Festival van O.K. Parking. Gerrie Elfrink , Wethouder cultuur gemeente Arnhem reikte de cheque van € 2.500,- op zaterdag 30 augustus uit aan O.K. Parking .

Lees meer
29 aug 2014
nieuws Wereldrecord bierdrinken in Arnhem

In Arnhem is vrijdagmiddag het wereldrecord tegelijkertijd bier drinken verbeterd. Dat gebeurde tijdens het culinaire festival Smaakvol Gelderland op de Looierstraat. Meer dan 322 mensen, het oude wereldrecord, dronken samen een biertje.

Lees meer
28 aug 2014
nieuws Nieuwe Arnhem-film verbindt riviercruises met binnenstad

Met zo'n 800 riviercruise-schepen per jaar is Arnhem één van de grootste cruisehavens van ons land. Om de toegevoegde waarde van de cruisevaart voor Arnhem verder te vergroten werken RBT KAN en de gemeente Arnhem samen met een groot netwerk van partijen uit de gastvrijheidssector voortdurend aan het leggen van nieuwe verbindingen.

Lees meer
18 aug 2014
nieuws Gelderland start UIT seizoen met UITboulevard

Gelderland opent haar culturele seizoen van Arnhem & Gelderland groots met de UITboulevard. Het gebied rondom Musis Sacrum, wordt twee dagen omgetoverd tot één groot cultureel festivalterrein. Dit jaar o.a op het programma: een openluchtconcert van Het Gelders Orkest met Wende & de popsensaties Jett Rebel & Kensington. En uiteraard nog veel meer!

Lees meer
17 aug 2014
nieuws Open Huis Rozet

Op zondag 31 augustus 2014 presenteert Rozet Arnhem zich ook dit jaar tijdens het Open Huis. Gedurende de middag zijn er activiteiten en is er een interactief programma voor jong en oud.

Lees meer
06 aug 2014
nieuws SBS6 'Alles over Wonen' filmt groen en creatief Arnhem

Voor het programma 'Alles over Wonen' filmde SBS6 op dinsdag 5 augustus jl. in Arnhem. In de nieuwe wijk Schuytgraaf (Arnhem-Zuid) en op het voormalige kazerneterrein Saksen Weimar in het noorden van de Gelderse provinciehoofdstad werden twee bijzonder woonprojecten in beeld gebracht.

Lees meer
05 aug 2014
nieuws Pop-up store Dutch Spirit in Arnhem

Het Arnhemse bedrijf DutchSpirit, leverancier van duurzame maatkostuums aan particulieren en duurzame werkkleding, heeft een pop-up store geopend aan het begin van het Modekwartier in de wijk Klarendal in Arnhem.

Lees meer
27 mei 2014
bedrijven Industriepark Kleefse Waard bij de laatste twee genomineerden Gulden Feniks 2014

Op woensdag 4 juni tussen 10.30 en 12.00 uur wordt bekend gemaakt wie de Gulden Feniks 2014 heeft gewonnen. In de categorie gebiedstransformatie is IPKW één van de twee genomineerden. De prijsuitreiking vindt plaats op de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada in Amsterdam. Ben je op de beurs of in de buurt? Kom dan vooral kijken of wij de 'Oscar' onder de vastgoedprijzen gaan winnen.

Lees meer
23 mei 2014
nieuws Rozet in Arnhem is het Beste Gebouw van het Jaar

Het cultuurhuis Rozet in Arnhem is het Beste Gebouw van het Jaar. Dat werd vanmiddag bekendgemaakt bij de prijsuitreiking in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht. De architecten van het Rozet hebben volgens de jury een ‘ingewikkelde opgave subliem opgelost’.

Lees meer
21 mei 2014
nieuws Fashion Festival Arnhem

Voor het eerst houden acht grote Arnhemse ontwerpers samen een modeshow. Geïnspireerd door de bundeling van Arnhemse creatieve krachten in het Fashion Festival Arnhem gaan ze gezamenlijk de catwalk op. Hun show is één van de vele hoogtepunten van de feestelijke junimaand in Arnhem. Een maand die pas op 6 juli eindigt, een festival dat meer dan 40 programmaonderdelen telt. Er is veel mode en design, maar ook liefhebbers van dans, beeldende kunst, architectuur, feest, circustheater en… koopjes (!) komen aan hun trekken.

Lees meer
06 mei 2014
nieuws Een souvenir uit het Modekwartier

Ondernemers en ontwerpers uit het Modekwartier kunnen meedoen aan de ontwerpwedstrijd Mode Design Souvenirs. Zij kunnen een ontwerp voor een souvenir uit het Modekwartier indienen. Uit deze wedstrijd worden drie souvenirs gekozen die geproduceerd en verkocht gaan worden in het Modekwartier, bij de grote Arnhemse toeristische attracties en de landelijke Museumwinkels.

Lees meer
08 mei 2014
nieuws Arnhemse mode-ontwerpster wint Franse prijs

Ontwerpster Liselore Frowijn, zomer vorig jaar cum laude afgestudeerd bij Fashion Design van ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, heeft in het Franse Hyères de Chloé-prijs gewonnen. Ze won de prijs van het Franse modehuis – 15.000 euro groot – met het ontwerp in opdracht van een grote oranje jas en witte mantel.

Lees meer
11 apr 2014
nieuws Productvormgevers presenteren made in [Arnhem] in Milaan

Tijdens de Salone del Mobile 2014 tonen het ontwerperscollectief Workmates het werk van een aantal studio’s die aan het collectief verbonden zijn: Atelier Rick Tegelaar, Klaas Kuiken, Studio Casper Tolhuisen en Studio Joris de Groot. De ontwerpers tonen zowel bestaand als nieuw werk

Lees meer
14 jan 2014
nieuws Dress me Dutch

In het leukste winkelgebied van Nederland opende deze week de exclusieve damesmodezaak Dress me Dutch een nieuwe winkel.

Lees meer
27 dec 2013
nieuws Made in [Arnhem] Bokaal

Ieder jaar wordt in januari de Made in [Arnhem] Bokaal tijdens de Gelderlander Nieuwsquiz uitgereikt aan een organisatie of initiatief die het meest heeft betekend voor de promotie van de stad Arnhem.

Lees meer
12 nov 2013
nieuws Daar gaan we!

Op dit moment, nu madeinarnhem.nl weer online is, zie je de resultaten van een half jaar heel hard werken om de nieuwe citymarketing campagne van Arnhem uit te rollen.

Lees meer

Made in [Arnhem] citymarketing campagne

Stad om te wonen en te werken. Om te studeren en te ondernemen. En juist ook om te ontspannen. Tussen het water en het groen heerst een aangenaam klimaat dat de creativiteit prikkelt, ook in zakelijk opzicht. Van dagje uit tot dagelijks leven en van studententijd tot ondernemerschap, je maakt het in Arnhem!

Woon, werk of onderneem je in Arnhem? 
Doe mee aan de campagne!